Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dat wordt warm aankleden: vanaf zondag wordt het koud

Dat wordt warm aankleden: vanaf zondag wordt het koud

Dat wordt warm aankleden: vanaf zondag wordt het koud

Als je nu naar buiten stapt, lijkt het bijna alsof de winter bijna aan z’n einde is gekomen, maar daar komt vanaf zondag verandering in. Omdat er kou uit Rusland deze kant op waait, wordt het ook hier frisser! Brrrr.

Lees ook: Life hack: met deze truc heb je nooit meer koude voeten

De ijzige kou kan op sommige plaatsen zelfs voor een gevoelstemperatuur van min 8 graden zorgen. ‘Handschoenen, sjaal en een muts zijn vanaf zondag nodig,’ zegt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Vandaag en zaterdag is het nog zacht voor de tijd van het jaar, maar vanaf zondag slaat het weer om en wordt het zo’n 4 graden. ‘Dat komt doordat in het weekend een stevige noordoostenwind opsteekt. De wind maakt het voor het gevoel kouder.’

Krabben

Maandag zal het behoorlijk gaan waaien, waardoor het nog kouder aanvoelt. ‘In de nacht naar maandag gaat het licht vriezen. De plassen op de weilanden en bospaden zullen dan als eerste bevriezen. Ook autoruiten krabben behoort maandagochtend waarschijnlijk bij het ochtendritueel,’ zegt Woei. De ijzige kou houdt waarschijnlijk maar een paar dagen aan. ‘Maandag is de koudste dag van de tweede week van januari. Ook in de nacht van maandag op dinsdag kan het ’s nachts gaan vriezen. Vanaf dinsdag draait de wind naar het zuiden tot zuidwesten en verdwijnt de kou. De temperatuur ligt vanaf woensdag rond de normale waarde voor de tijd van het jaar. Dat is overdag een graad of 5 en in de nacht en vroege ochtend rond of net iets boven nul.’

Schaatsen uit het vet?

De schaatsliefhebbers hebben pech: ‘Ik denk niet dat het mogelijk is om te kunnen schaatsen op natuurijs. De winterse kou houdt niet lang genoeg aan. De kou wordt na een paar dagen alweer weggedrukt,’ aldus de weervrouw.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: AD | Beeld: iStock