Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers ‘Danny op Straat’ in tranen door heftig fragment gezinsdrama Etten-Leur

Kijkers ‘Danny op Straat’ in tranen door heftig fragment gezinsdrama Etten-Leur

Kijkers ‘Danny op Straat’ in tranen door heftig fragment gezinsdrama Etten-Leur

Donderdagavond was het weer tijd voor een nieuwe, indrukwekkende aflevering van ‘Danny op Straat’. Hierin was te zien hoe de 42-jarige presentator meeliep met een politieteam in Etten-Leur, om in beeld te brengen hoe hun werk eraan toegaat ten tijde van de coronacrisis. De reportage van Ghosen kent een heftig einde, wat niet alleen hemzelf maar ook de kijkers kippenvel bezorgt.

‘Danny op Straat’

In Danny op Straat biedt presentator Danny Ghosen keer op keer weer een inkijkje in een andere wereld. Zo wijdde hij eerder dit seizoen al een aflevering aan pedoactivisme, die veel stof deed opwaaien. De nieuwste uitzending heeft als thema ‘politiewerk in coronatijd’.

De tekst gaat verder onder de video.

Respect hulpdiensten

Op Twitter wordt massaal gereageerd op de aflevering van Danny op Straat. “Zo veel respect voor hulpverlenende instanties, in dit geval straatagenten”, luidt een van de reacties. Ook de programmamakers verdienen een pluim, zo vindt televisiekijkend Nederland. “Respectvol weergegeven.”

De tekst gaat verder onder de tweets.

Gezinsdrama Etten-Leur

Wat de kijkers van Danny op Straat vooral raakt, is het einde van de reportage. In de aflevering is namelijk te zien hoe het politieteam in het bijzijn van de presentator een heftige melding binnenkrijgt: er blijkt een stoffelijk overschot in een woning e liggen. Niet veel later volgt een flinke klap: het gaat niet om één maar om vier doden. Even wordt gedacht dat het te maken kan hebben met corona of gassen die in de woning aanwezig zijn geweest, maar eenmaal ter plaatse blijkt er sprake te zijn van een vreselijk gezinsdrama dat zich afgelopen zaterdag afspeelde.

Jonge kinderen

Op het adres blijken vijf mensen ingeschreven te staan: drie volwassenen van 31, 33 en 65 én twee jonge kinderen. “Dit zijn meldingen die wel iets met je doen. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn”, aldus de agent. Samen met zijn collega’s betreedt hij de woning en wordt hij geconfronteerd met de heftige gebeurtenis. Eenmaal buiten vertelt een van de teamleden dat ze binnen “iets aantreffen wat niemand wil zien”. “Wij komen best wel vaak in situaties waarbij mensen overleden zijn, helaas. Maar als het dan een gezin is met hele jonge kinderen, dan doet dat iets met je”, zien we de duidelijk aangeslagen agent vertellen. “Dat zijn de meldingen die je mee naar huis neemt, die echt indruk op je maken.” Uiteindelijk moet het politieteam het verschrikkelijke nieuws brengen aan een man die komt aangerend bij de woning en is te zien hoe hij in elkaar zakt.

Lees ook
Kijkers ‘Danny op straat’ compleet in shock door uitspraken pedoactivist Nelson

Geraakte kijkers

Op YouTube wordt emotioneel gereageerd op de beelden. “Ik kreeg letterlijk tranen in mijn ogen voor die man”, aldus een kijker van Danny op Straat. “Ohhh, ik krijg er kippenvel van. Zo’n melding wil je niet krijgen. Wat een drama”, klinkt het op Twitter.

‘Danny op Straat’ wordt op donderdagavond om 21.10 uur uitgezonden op NPO2. Hier kun je de afleveringen terugkijken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, Twitter | Beeld: still