Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dankzij dit verrassende ingrediënt zullen je taarten duizend keer beter smaken

Dankzij dit verrassende ingrediënt zullen je taarten duizend keer beter smaken

Thuis & wonen
Dankzij dit verrassende ingrediënt zullen je taarten duizend keer beter smaken

Last van een taart die een te droog uit de oven komt? Een chef uit Kansas zweert bij een welbepaald verrassend ingrediënt om aan je chocoladetaart toe te voegen.

De chef voegt namelijk mayonaise toe aan zijn chocoladetaart om die lekker smeuïg te maken. We hebben je gewaarschuwd: het is héél erg vreemd. Nu, voordat je je neus (net als ons) ophaalt: er is een duidelijke uitleg waarom mayonaise zo’n goeie match is met de rest van je chocoladetaart.

Mayonaise zou namelijk dienst doen als vervanging voor de olie die de meeste mensen normaal aan hun chocoladetaart toevoegen om ‘m smeuïg te maken. Mayonaise houdt het suikergehalte in evenwicht en voorkomt dat de taart zal uitdrogen. Uit research blijkt zelfs dat het eerste recept waarin mayonaise gebruikt wordt als taartingrediënt al dateert van 1927. Het blijkt ook dat boter, eieren en olie gerantsoeneerd werden rond de Tweede Wereldoorlog, dus daarom dat het sausje zijn intrede deed als waardige vervanger.

Tekst: Elke Spelters

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee