Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dankzij dit simpele trucje verdwijnen nare luchtjes uit je koelkast

Dankzij dit simpele trucje verdwijnen nare luchtjes uit je koelkast

Dankzij dit simpele trucje verdwijnen nare luchtjes uit je koelkast

Het komt nog weleens voor dat producten achterin de koelkast verdwijnen en ze daar een eigen leven beginnen te leiden. Het gevolg: nare luchtjes die lastig te bestrijden zijn. Er is echter een simpel trucje dat je uit de brand gaat helpen.

Lees ook: Deze 8 etenswaren bewaar je beter niet in de koelkast

Zelfs als je eens in de zoveel tijd een doekje door de koelkast haalt, ben je niet gegarandeerd dat nare luchtjes op afstand blijven. Mits je de koelkast reinigt met een mengsel van één theelepel baking soda en een liter warm water, zo raden schoonmaakexperts van de Good Housekeeping Institute aan. Ook wanneer je koelkast al niet meer fris ruikt, ben je nog niet te laat met deze maatregel. Je kunt er ook voor kiezen om een open pakje baking soda in de koelkast te zetten om de nare luchtjes op te vangen. Deze zou je volgens de deskundigen iedere drie maanden moeten vervangen.

Liever een stinkende koelkast voor zijn? Neem regelmatig de gehele binnenkant af met een vochtige doek, dus ook de onderkant van de plankjes. Vergeet daarna niet een droge lap door de koelkast te halen. Succes!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Daily Mail