Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dag havermout, hallo bloemkoolpap!

Dag havermout, hallo bloemkoolpap!

Thuis & wonen
Dag havermout, hallo bloemkoolpap!

Het is glutenvrij en erg lekker: bloemkoolpap. Heb jij het al geprobeerd?

Bloemkoolpap

Dag havermout, hallo bloemkoolpap! Bloemkoolpap is momenteel trending om klaar te maken als ontbijtje. Hak rauwe bloemkool fijn met de hand of een keukenmachine en kook het net als havermout, met melk in een pannetje. Maak je het voor het eerst? Kies dan een verhouding van 1 kopje gehakte bloemkool en 2 kopjes melk. Hoe je de pap wil hebben (dik, dun…) kun je zelf aanpassen naar jouw voorkeur, net zoals je dat met havermout doet.

Ook bij bloemkoolpap is het lekker om kaneel of honing als topping eroverheen te strooien of nootjes en fruit erdoorheen te roeren. De melk kun je uiteraard ook vervangen door kokos-, soja- of amandelmelk. Succes!

Instagram

Bekijk hier alle verschillende bloemkoolpapjes gemaakt so far op Instagram.

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee