Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dadelplaatkoek met pecannoten

Dadelplaatkoek met pecannoten

Thuis & wonen
Dadelplaatkoek met pecannoten

Het is een hele mond vol: dadelplaatkoek met pecannoten. Toch is dit gerecht makkelijker te maken dan het misschien klinkt. Bakken maar!

Dit heb je nodig:

Voor 12 stuks
Bereidingstijd: 20 min.
Baktijd: ca. 30 min.
Tarwevrij

  • Voor de bodem:
    150 g fijne havermout
  • 70 g ruwe rietsuiker of lichte basterdsuiker
  • een snufje zout
  • 60 g koude boter, in blokjes

Voor de vulling:

  • 200 g melassestroop (of keukenstroop)
  • 60 g ruwe rietsuiker
  • 1 ei
  • 50 g fijne havermout
  • 1 tl vanille-extract
  • een snufje zout
  • 150 g dadels, ontpit en in stukken
  • 100 g pecannoten
  • 2x 75 g pure chocolade, in stukjes

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175ºC. Meng de ingrediënten voor de bodem door elkaar tot het mengsel op grof zand lijkt. Vet een rechthoekig bakblik van 22×14 cm in en beleg de bodem met op maat geknipt bakpapier. Vet dat ook in en druk het kruim gelijkmatig over de hele bodem met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem 8 minuten voor.
Maak intussen de vulling door de eerste zes ingrediënten goed te mengen in een kom. Schep dan de dadels, noten en 75 gram chocoladestukjes erdoor en giet dit op de voorgebakken koekbodem. Schuif de bakplaat de oven in en bak de koek tot hij net is gestold, ongeveer 30 minuten. Kijk uit dat-ie niet verbrandt: met al die suiker en dadels gaat dat snel. Laat de koek dan helemaal afkoelen, snijd hem met een scherp mesje los van de vorm en stort de koek op een plank. Snijd er repen uit. Smelt de rest van de chocolade au bain marie en giet dunne streepjes over de repen. Laat de koekrepen drogen en bewaar ze tussen laagjes bakpapier in een luchtdichte doos.

 

Cover

Dit recept komt uit het boek Home Baked van Yvette van Boven. € 29,95, Fontaineuitgevers.nl

Shoppen is altijd een goed idee