Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > CUTE: schoolkinderen lezen asielhonden verhaaltjes voor

CUTE: schoolkinderen lezen asielhonden verhaaltjes voor

CUTE: schoolkinderen lezen asielhonden verhaaltjes voor

In deze wrede tijden is het soms moeilijk om nog vertrouwen te hebben in de mensheid, maar van het volgende initiatief ga je helemaal warm worden. Het ‘Shelter Buddies Reading Program’ in Missouri laat kinderen met leesproblemen voorlezen aan asielhonden zodat ze van hun angsten af geraken. Allemaal samen: oooohhh!

In Missouri kunnen kinderen tussen zes en veertien jaar oud een verhaaltje gaan voorlezen aan asielhonden. Zo verbeteren ze niet enkel hun leesvaardigheid, maar ook de honden zouden socialer worden. Win-winsituatie dus!

De kinderen worden getraind om bange asielhonden te herkennen waarna ze voor het glas van hun kooi gaan zitten en luidop beginnen lezen. Resultaat? De honden die zich eerst achteraan in een hoekje verschuilden, kropen na een tijdje tot aan het glas om dichter bij de kinderen te zijn. Het zou dus dé oplossing zijn om verlegen of bange honden socialer te maken zonder direct fysiek contact met mensen. Dit zou er ook voor zorgen dat de honden later gemakkelijker bij nieuwe gezinnen geplaatst kunnen worden. En het is ook nog eens super schattig!

 

Lees ook: