Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Cupcakes met spinazie en ricotta

Cupcakes met spinazie en ricotta

Thuis & wonen
Cupcakes met spinazie en ricotta

Hmmm… cupcakes! Vandaag geen zoete cupcakes, maar hartige! Lekker met spinazie en ricotta. Heerlijk als ontbijt of als lunch. 

Dit heb je nodig:

voor 12 cupcakes

  • 450 g bladspinazie
  • 1 grote witte ui, gesnipperd
  • 100 g ongezouten boter
  • 250 ml magere yoghurt
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 375 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 g ricotta
  • 40 g pittenmix (zonnebloem-, pijnboom- en pompoenpitten)

Zo maak je het:

Bak de spinazie samen met de ui in een koekenpan. Laat dit daarna uitlekken zodat de spinazie bijna al het vocht kwijt is. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter in een pannetje en meng er de yoghurt, zonnebloemolie en eieren doorheen. Meng bakpoeder, bloem en zout in een kom. Voeg er het botermengsel aan toe en mix tot een glad beslag. Roer er de spinazie door. Leg 12 papieren cupcakevormpjes in een muffintray en giet het beslag net tot aan de rand in de vormpjes. Schep 1 tl ricotta in het midden van ieder cakeje; duw met je vinger een beetje in het beslag. Strooi er de pitten overheen. Bak 18-20 minuten in de oven. Serveer warm of koud.

Deze recepten komen uit het Weekend ontbijtboek van blogger Yvonne Eijkenduijn van Yvestown.com. Het boek staat bomvol heerlijke ontbijtideeën voor elk weekend (of doordeweeks als je wat meer tijd hebt).
Weekend ontbijtboek € 16,95, Uitgeverijsnor.nl

 

Receptuur en fotografie: Yvonne Eijkenduijn, Yvestown.com. 

Shoppen is altijd een goed idee