Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Culinair hoogstandje: heerlijke recepten voor de mooiste taarten en cakes!

Culinair hoogstandje: heerlijke recepten voor de mooiste taarten en cakes!

Culinair hoogstandje: heerlijke recepten voor de mooiste taarten en cakes!

In deze moeilijke tijden is een beetje troost zeer welkom. Ga de keuken in en maak de mooiste taarten, toetjes en cakes! Wij spreken uit ervaring: dat werkt heel bevredigend. Net als ze opeten. 

Recept voor tiramisucake

Voor 8 personen
Bereiden 3,5 uur (30 minuten oventijd)

Benodigdheden:

Voor de cake:

  • 3 eieren
  • 130 g suiker
  •  ½ dl sterke koffie
  • 120 g boter (gesmolten)
  • 250 g zelfrijzend bakmeel

Voor de topping:

  • 0,6 dl melk
  • ½ dl koffie
  • 400 g mascarpone
  • 140 g suiker
  • 1½ dl volle room

Voor de afwerking:

  • cacaopoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren en de suiker schuimig  met een garde. Giet er de koffie en de gesmolten boter bij. Zeef het bakmeel boven de mengkom en meng alles tot een glad deeg.
  2. Vet een gekartelde taartvorm van 24 centimeter doorsnede in. Stort er het beslag in en zet 30 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.
  3. Haal de cake uit de vorm, snijd de bovenkant eventueel wat gelijk en draai hem om.
  4. Meng de melk met de koffie en smeer de cake er royaal mee in. Meng vervolgens de mascarpone met de suiker. Klop de room volledig stijf en spatel door het kaas-mengsel. Doe de mascarponeroom in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze en spuit toefjes room op de cake totdat die volledig is bedekt.
  5. Maak af met cacaopoeder.

De tekst gaat verder onder de foto.

tiramisu cake

Lees ook:
Culinair hoogstandje én ultiem comfortfood: makkelijke én lekkere recepten voor dumplings

Recept voor dulce-de-leche-rijstpap

Voor 10 personen
Bereiden 3 uur (inclusief afkoelen)

Benodigdheden:

  • 8 dl volle melk
  • 4½ dl volle room(opgedeeld in 2 dl en 2½ dl)
  • 1 vanillestokje
  • 100 g dessertrijst
  • 80 g suiker
  • 100 g dulce de leche
  • 60 g geroosterde hazelnoten (grof gehakt)

Bereiding:

  1. Breng de melk en 2 deciliter room aan de kook. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg het samen met het stokje toe aan de melk en de room. Voeg de rijst toe wanneer het geheel kookt, zet het vuur op de middellage stand en roer elke 5 minuten totdat het geheel een dikke rijstpap is geworden.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg de suiker toe. Meng en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Haal vervolgens het vanillestokje eruit en klop de overige 2½ deciliter room op. Spatel die voorzichtig door de pap.
  3. Gebruik tien potjes of schaaltjes en doe er de rijstpap in. Verdeel daarover de dulce de leche en strooi er tot slot de geroosterde hazelnoten over.

De tekst gaat verder onder de foto.

dulce leche

Koekjes van eigen deeg

Nog veel meer zoete hoogtepunten vind je in Het tarte à moi bakboek van Laurence Bemelmans. Te verkrijgen voor € 20,99 via Uitgeverij Lannoo.

cover

De rest van de recepten in lees je in Flair 8-2021. Deze ligt t/m 2 maart in de schappen. Wil je ‘m (na)bestellen? Dat kan hier.