Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Culi: scones maken

Culi: scones maken

Thuis & wonen
Culi: scones maken

Bak lekkere scones als cadeau voor je vrienden en nodig jezelf uit op de thee. Door de lekkernij per stuk mooi in te verpakken met een lief labeltje eraan is elke scone een feestje. Zelf scones maken doe je zo!

Dit heb je nodig:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el suiker
  • 50 g boter of margarine
  • 1 ei
  • 75 ml melk
  • 60 ml slagroom
  • 60 ml crème fraîche
  • 225 g bosvruchtenjam

Extra nodig:

  • bakpapier
  • uitsteekvorm

Zelf scones maken:

  • Verwarm de oven voor op 225°C. Zeef het bakmeel boven een grote kom. Voeg de bakpoeder, het zout, de vanillesuiker en suiker toe.
  • Snijd de boter fijn en meng dit door het meel. Klop het ei los in de melk. Bewaar 1 eetlepel van het ei-melkmengsel om de scones mee te bestrijken en doe de rest bij het meelmengsel.
  • Kneed de ingrediënten in de kom tot een samenhangende deegbal. Rol het deeg uit tot 1,5 cm dik. Steek 8 rondjes uit het deeg. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de rondjes erop.
  • Bestrijk ze met het restje ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ± 10 min goudbruin. Laat de scones na het bakken op een rooster afkoelen.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf en spatel de crème fraîche erdoorheen. Serveer de scones met de jam en de room.

Shoppen is altijd een goed idee