Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Culi: Rauwe paddenstoelen met chilipeper en ingemaakte citroen

Culi: Rauwe paddenstoelen met chilipeper en ingemaakte citroen

Thuis & wonen
Culi: Rauwe paddenstoelen met chilipeper en ingemaakte citroen

Verse, stevige paddenstoelen hebben een romige, bijna nootachtige smaak als je ze rauw eet. Het geheim is dat je ze in dunne plakjes snijdt en ze goed op smaak brengt. Zo combineert deze salade lekker met de paddenstoelen met ingemaakte citroen, chilipeper en rucola. Enoki, met hun lange, dunne steeltjes en piepkleine witte hoedjes, zien er hier grappig uit, maar eigenlijk kun je alle soorten verse paddenstoelen gebruiken.

Voor 2 personen of 4 als voorgerecht

Dit heb je nodig:

100 g kastanjechampignons of paddenstoelen met open hoed
75 g witte champignons
50 g enoki (als je wilt)
2 el extra vergine koolzaad- of olijfolie, plus extra voor eroverheen
½ citroen
½ kleine rode chilipeper, zaadlijst en zaadjes verwijderd, fijngesneden
2 goede handen vol rucola
1 el fijngesneden schil van een ingemaakte citroen
zeezout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je het:

Veeg de paddenstoelen met een vochtig doekje schoon. Snijd de harde uiteinden van de steeltjes af. Snijd de kastanje- en de gewone champignons met een scherp mesje in dunne plakjes. Doe ze met de enoki, als je die gebruikt, in een kom. Schenk de olie en een flinke kneep citroensap erover en voeg de chilipeper en wat zout en peper toe.

Schep goed om en laat een paar uur staan, als je de tijd hebt, om de smaken goed te laten mengen. Heb je die tijd niet: geen probleem, de salade is nog steeds lekker. Leg de rucola en paddenstoelen op bordjes en bestrooi met de fijngesneden ingemaakte citroenschil. Besprenkel nog een keer met lekker veel olie, nog wat citroensap en extra zout en peper en dien dan op.

De recepten komen uit het boek Licht!, het river cottage boek, met gezonde recepten voor iedere dag van Hugh Fearnley-Whittingstall € 24,95, Becht-boeken.nl

Shoppen is altijd een goed idee