Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo maak je een verrassende maar verrukkelijke chocoladetaart met avocado

Zo maak je een verrassende maar verrukkelijke chocoladetaart met avocado

Thuis & wonen
Zo maak je een verrassende maar verrukkelijke chocoladetaart met avocado

Op haar vijftiende bond Laura Verhulst voor het eerst de strijd aan met de kilo’s. Nu creëert ze onder de naam Madam Bakster overheerlijke desserts, gebak en andere zoetigheden, maar dan wel light: zonder geraffineerde suiker, tarwe of dierlijke producten.

Dit heb je nodig

Voor de bodem:

  • 125 g dadels
  • 150 g amandelen
  • snufje zout
  • 2 el kokosrasp
  • 3 el cacaopoeder
  • evt. wat cashew- of roomboter

Voor de vulling:

  • 145 g pure chocola
  • 475 g kokosroom
  • ¾ rijpe avocado
  • 55 g esdoornsiroop
  • 45 g pure-cacaopoeder
  • 30 g kristalkorrels (zoetstof, online te koop)
  • enkele druppels stevia naar smaak
  • bosvruchten

Bereidingswijze

  1. Blend de amandelen kort in de foodprocessor totdat ze grof gehakt zijn. Houd apart en blend vervolgens de dadels kort tot een smeuïge massa.
  2. Voeg daar het zout, de kokosrasp en het cacaopoeder aan toe en blend opnieuw kort tot een kleverig deeg. Als je blender niet sterk genoeg is, kun je dit ook met je handen doen.
  3. Kneed de grofgehakte amandelen erdoor tot je een kleverige deegmassa hebt. Druk het deeg aan in een taartvorm met losse bodem. Zet deze even in de diepvries.
  4. Smelt de pure chocola au bain-marie. Mix de kokosroom, avocado, esdoornsiroop, cacaopoeder, kristalkorrels en de gesmolten chocola in de foodprocessor tot een homogene massa. Voeg eventueel stevia toe naar smaak.
  5. Verdeel dan de vulling over de taartbodem. Maak met een platte lepel golven in de vulling, zo creëer je reliëf. Laat de taart zeker vier uur lang opstijven in de koelkast. Versier ’m vlak voor het serveren met de bosvruchten.

Tip: Maak, als het deeg erg plakt, je vingertoppen nat, of voeg een beetje amandelmeel toe om het deeg droger te maken. Is het juist te droog en brokkelt het te veel? Voeg er dan beetje bij beetje wat notenboter aan toe totdat het deeg voldoende kleeft.

Madam Bakster, Guilt-free klassiekers, € 24,99 borgerhoff-lamberigts.be.

Dit recept komt uit Flair 7-2020. Deze editie ligt van 12 t/m 18 februari in de winkel. Ook meedoen? Stuur een mailtje naar flair@sanoma.com.

Fotografie: Bram Debaenst

Shoppen is altijd een goed idee