Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Croissants maken is heel eenvoudig

Croissants maken is heel eenvoudig

Thuis & wonen
Croissants maken is heel eenvoudig

Hoe maak je zelf croissants, die er ook nog mooi uit zien?

Croissants maken

Handig deze kookvideo – of beter gezegd bakvideo – van Jumbo, waarin het simpel wordt voorgedaan!

Klassieke croissant

Verwarm de over voor op 200 graden. Open het blik croissantdeeg en rol deze uit. Snijd het deeg langs de voorgevormde lijnen af zodat je de juiste hoeveelheid deeg overhoudt voor één croissant. Nu rol je elk driehoekje deeg op naar de punt. De twee uiteinden vouw je iets naar binnen om een mooie croissant te maken. De gerolde croissants leg je op een bakplaat met bakpapier, om ze te bestrijken een wat losgeklopt ei. Dit zorgt voor een mooie kleur. Schuif nu de bakplaat in de oven en bak de croissant 15 tot 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Belegde croissant

Je kunt het deeg ook eerst beleggen, voordat je het deeg oprolt tot een croissant. Op deze manier kan je allerlei verschillende hartige croissants maken. Denk aan kaas, ham, spek, geitenkaas, brie… Wat dacht je van de combinatie bacon, eieren, spinazie en avocado? Heerlijk! Of ga voor zoet door pure chocolade of een Oreo koekje op het deeg te leggen.

 

Succes!

Lees ook:
– Lavendel drogen
– Daarom zit er een gaatje in de pan!
– Dit doe je met een bananenschil!

Shoppen is altijd een goed idee