Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnen no time op tafel: zó maak je een verrassend lekkere crème brûlée met slechts drie ingrediënten

Binnen no time op tafel: zó maak je een verrassend lekkere crème brûlée met slechts drie ingrediënten

Binnen no time op tafel: zó maak je een verrassend lekkere crème brûlée met slechts drie ingrediënten

Ben je dol op crème brûlée én duik je in tijden van de coronacrisis maar wat graag de keuken in? Zelfs als je je deze weken hebt ontpopt tot ware hobbykok, kan een simpel maar lekker recept soms hartstikke welkom zijn. En laten we die nu nét voor je hebben, want met dit stappenplan maak je het romige toetje met slechts drie ingrediënten.

TikTok

Waar we voor recepten maar al te graag Pinterest, de nodige culinaire websites en Instagram afstruinen, wint het sociale medium TikTok ook steeds meer terrein. Neem bijvoorbeeld het account @shefshaq, waar zich al een paar overheerlijke gerechten hebben verzameld.

Recept crème brulée

In een van de receptvideo’s van de kookfanaat leer je hoe je een simpele crème brûlée maakt met niets meer dan vanille-ijs, eieren en suiker. Zónder brander, die je in vele andere recepten voor het toetje wél nodig hebt. Het enige wat je in huis moet hebben, is een magnetron, cakevorm, dessertbakjes, koekenpan en oven.

Stappenplan

Je begint met het smelten van het ijs in de magnetron. Vervolgens voeg je er één eierdooier per portie aan toe en roer je die twee ingrediënten goed door elkaar. Giet daarna het mengsel in kleine dessertbakjes en pak er een cakevorm bij. Vul deze met heet water en zet de dessertbakjes erin. Op deze manier worden je toetjes au bain-marie klaargemaakt. Zet het bakblik zo’n veertig tot vijftig minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Laat de dessertbakjes na het bakken goed afkoelen en zet ze daarna voor zo’n twee uur in de koelkast. Daarna kun je ze op kamertemperatuur laten komen op het aanrecht.

Lees ook
Bakken maar! Zo maak je deze overheerlijke Licor 43-pannenkoeken

Suikerlaag

Dan gaan we naar het befaamde knapperige suikerlaagje dat op de crème brûlée zit. Verwarm wat suiker in een koekenpan en giet dit vervolgens op de toetjes – bovenop het ijsmengsel. Laat dit even hard worden et voilà, aanvallen maar!

@shefshaqYou do NOT need a blow torch. ? ##food ##foodlover ##easyrecipes ##quickrecipes ##foryou ##foryoupage ##fyp ##baking♬ original sound – shefshaq

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock, TikTok