Wil je een lekkere salade maken voor tijdens het barbecueën? Dan is deze couscoussalade ideaal. De salade is gezond én vol van smaak!
Couscoussalade
Dit heb je nodig
Recept voor 2 personen
150 gr couscous
1 tl bouillonpoeder
1 paprika
1 bosui
5-10 cherrytomaatjes
50 gr rucola
stukje feta
1 tl tijm
1/2 tl paprikapoeder
snufje peper
100 gr kipreepjes
kokend water
Zo maak je het
Doe de couscous in een grote kom en voeg het bouillonpoeder toe. Even goe door elkaar mengen en vervolgens het kokend water toevoegen totdat het ongeveer 1 cm boven de couscous uitkomt. Leg een schone theedoek over de kom en laat de couscous circa 5 minuten staan. Snijd de paprika, bosui, tomaatjes en feta in stukjes. Roer na 5 minuten de couscous even door en breng de couscous op smaak met de kruiden. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de couscous en meng alles goed door elkaar. Lekker om naast het hoofdgerecht te serveren of als salade bij de barbecue.
Tip: Deze couscoussalade is ook lekker met pijnboompitten of andere kruiden/groenten.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie