Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Makkelijk, lekker én slank: courgetti maken doe je zo

Makkelijk, lekker én slank: courgetti maken doe je zo

Thuis & wonen
Makkelijk, lekker én slank: courgetti maken doe je zo

Courgetti – ook wel zucchetti genoemd – is een slank alternatief voor pasta en minstens zo lekker. Het zijn dunne sliertjes gemaakt van het broertje van de komkommer, die je supersnel op tafel zet. Hoe? Courgetti maken doe je zo!

Courgetti maken

Een ideaal keukenhulpje voor het maken van courgetti is de zogeheten Spirelli. Tegenwoordig bestaan er een hoop verschillende varianten in meerdere prijscategorieën en hoef je er helemaal niet diep voor in de buidel te tasten. Je kunt er ook voor kiezen om een dunschiller te gebruiken en vervolgens de lange plakken courgette in dunne repen te snijden.

Lees ook
Dit wil je: 6x comfort food waarvan je niet aankomt

Courgetti koken

  • Rauw
    Courgetteslierten kun je rauw eten, maar ook bakken of koken. Rauwe courgetti kun je gebruiken voor koude gerechten als een salade bijvoorbeeld.
  • Bakken
    Neem een koekenpan, voeg daar wat olijfolie aan toe en bak de slierten courgette op laag tot middelhoog vuur zo’n 2 à 3 minuten. Je kunt de slierten courgette ook opwarmen door ze op het laatste moment toe te voegen aan een pasta- of wokgerecht.
  • Koken
    Kook de courgetti in water voor ongeveer 2 minuten en laat het vervolgens uitlekken in een vergiet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee