Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Comfort food! Stamppot met prei, champignons en gebakken brie

Comfort food! Stamppot met prei, champignons en gebakken brie

Thuis & wonen
Comfort food! Stamppot met prei, champignons en gebakken brie

Een stamppot met boerenkool, hutspot of gestampte aardappels met rauwe andijvie: de ‘standaard’ stamppotten zijn natuurlijk hartstikke lekker, maar je kunt ‘m ook net een twist geven om je gasten te verrassen. Maak deze variant bijvoorbeeld eens, met prei, champignons en een stukje gebakken brie.

Lees ook: Heerlijk recept: zomerstamppot van veldsla en bospeentjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 g brie
  • 2 el bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g paneermeel
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 400 g preien, in ringetjes gesneden
  • 250 g champignons, de steeltjes verwijderd, grote exemplaren gehalveerd
  • 4 takjes tijm, de blaadjes gerist
  • 6 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 40 g boter
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de brie in plakken van ca. 2 cm dikte. Dat alle stukken een andere vorm hebben maakt niet uit, als de dikte maar ongeveer dezelfde is. Druk de plakjes rondom in de bloem, haal ze stuk voor stuk door het ei en druk ze stevig rondom in het paneermeel. Houd apart.
  2. Schil de aardappels. Doe ze in een pan ruim water en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten de prei toe.
  3. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan of hapjespan en voeg de champignons en de tijm toe. Bak de champignons in ca. 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Schud regelmatig om.
  4. Bak bijna alle bosui nog 1 minuut mee.
  5. Verhit in een andere pan 4 eetlepels olijfolie en bak de plakken brie in een paar minuten rondom bruin. Als de brie begint te smelten leg je ze op een bord.
  6. Giet als de aardappels gaar zijn (na ca. 20 minuten) de aardappel en prei af. Bewaar wat van het kookwater.
  7. Voeg de boter toe en stamp alles zo grof of fijn als je wilt. Maak het smeuïger met wat van het kookwater. Schep het champignonmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de plakken gebakken brie bovenop en bestrooi met de overgebleven bosui.

Bron/beeld: CookLoveShare

Shoppen is altijd een goed idee