Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ultiem comfort food: recept voor enchilada’s met spinazie en kip

Ultiem comfort food: recept voor enchilada’s met spinazie en kip

Thuis & wonen
Ultiem comfort food: recept voor enchilada’s met spinazie en kip

Dol op wraps maar wil je nét even iets anders op tafel zetten? Probeer dan eens deze enchilada’s, naar het recept van Santa Maria. Deze zijn gevuld met kipgehakt, spinazie, feta en courgette. Wedden dat het niét bij een uitprobeersel blijft?

Ingrediënten (voor 4 personen):

  1. 2 teentjes knoflook
  2. 1 stuk courgette
  3. olie
  4. 500 g kippengehakt
  5. 1 zakje Santa Maria Enchilada Seasoning Mix
  6. 1 verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Medium
  7. 3 el Santa Maria Green Jalapeño
  8. 1 stuk ui
  9. 1 stuk tomaat
  10. 200 g spinazie
  11. 1 potje koriander
  12. zout
  13. 150 g feta

Lees ook
Smakelijk! Met dit recept maak je een heerlijke én gezonde buddha bowl

Bereidingswijze:

  1. Verwarm wat olie in een pan.
  2. Fruit de knoflook en courgette tot ze zacht zijn en voeg dan het kipgehakt toe, roer. Voeg de enchilada seasoning mix toe wanneer het kipgehakt mooi bruin is, en roer goed door.
  3. Vul elke maïstortilla met het kipgehakt en rol op. Leg de opgerolde tortilla’s in een ingevette ovenschaal en zet apart.
  4. Verwarm de pan weer met 2 el olie. Voeg de fijngehakte ui, tomaat in stukjes en jalapeño toe. Laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
  5. Voeg de spinazie toe en roer. Leg het mengsel in een kom en voeg de koriander toe.
  6. Mix de spinazie tot een gladde saus, gebruik hiervoor een handmixer. Voeg wat water toe indien nodig. Breng eventueel op smaak met zout.
  7. Giet de saus over de opgerolde tortilla’s in de ovenschaal en voeg de verkruimelde feta toe. Gratineer in de oven gedurende ongeveer 10 min tot de kaas wat kleurt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: Santa Maria

Shoppen is altijd een goed idee