Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column en vlog Yasmina #2: Barbie

Column en vlog Yasmina #2: Barbie

Column en vlog Yasmina #2: Barbie

Yasmina El Messaoudi (33) is al tien jaar een Vlaamse radio en tv-presentatrice en vertrekt voor een jaar naar Den Haag. Zonder haar Nederlandse vriend, want die vond op de valreep zijn droombaan in, jawel, Brussel. De Wet van Murphy, of een zoektocht naar een goeie lange afstandsrelatie en antwoorden op dertigers-dilemma’s?

Na een geweldig welkomsweekend in Den Haag, met een speurtocht in de stad, rosé op een oud industrieterrein, een barbecue in een Haagse tuin, een namiddag op het strand van Scheveningen met ‘s avonds een gigantisch bord tapas, zit ik hier nu officieel alleen. De vrienden zijn weer richting Brussel vertrokken. Het verschil kan niet groter zijn, en de stilte overvalt me. Al is ook die relatief want op tv kwettert Oh Oh-Cherso-ster Samantha ‘Barbie’ over haar eigen verhuizing. Ze vertrekt van Den Haag (no shit!) met hubby Michael en de twee kinderen naar Spanje. En vertelt daarover honderduit in haar nieuwe realityshow ‘Samantha en Michael: een enkeltje Torremolinos.’

image001

Een uur eerder stonden tien van mijn vrienden nog in mijn Haagse appartement. Knuffels, kussen, en de belofte om zo snel mogelijk terug te komen. Ik kan er niets aan doen, maar als mijn vriend Frank als laatste de trap afdaalt, moet ik denken aan toen mijn moeder me als kind achterliet in dat véél te grote ballenbad van winkelketen Makro. Of toen mijn vader in de zomervakantie naar Marokko vertrok, en het leek alsof hij jaren wegbleef. Het gevoel zat ver weggestopt, maar is nu helemaal terug. Ik voel me verlaten. Eenzaam. En triest. Alle redenen om alleen hiernaartoe te komen lijken verdwenen. En ik kan alleen maar denken, waarom ik in godsnaam op mijn 33e alle bruggen heb opgeblazen. Waarom ik mijn carrière heb opgegeven, mijn vriend heb achtergelaten. En de momenten om snel even met vriendinnen af te spreken. Dit is geen namiddag koffiedrinken met een boek op een terras, een avond voor mezelf, of zelfs een weekend. Dit is een jaar. Een jaar weg van huis. En ik ben bang dat ik hier zo ongelukkig zal worden, dat ik uiteindelijk met mijn staart tussen de benen zal terugkeren. Zonder werk, plan of trots.

image008

Intussen kiest Barbie meubels uit voor haar nieuwe villa in Spanje. Ze laat haar tanden nog een laatste keer bleachen en vertelt in één adem door dat niet alleen haar kronen, maar ook haar kapsel, tieten, lippen, en nagels vals zijn. En dat ze al jaren probeert te diëten terwijl ze een donut in haar mond propt. Ik hou eigenlijk van Barbie. In al haar fakeheid is ze eigenlijk heel echt. En ook al begrijp ik maar de helft van wat ze zegt, ik voel een connectie. Omdat ze net als ik de behoefte heeft om uit te breken en weg te gaan.

image004

Wie had dat nog gedacht, dat een Nederlandse realityster me door mijn eerste moeilijke avond zou sleuren. Maar Barbie heeft me echt opgemonterd. En zelfs hoop gegeven dat het geen complete ramp zal worden, mijn jaar in Den Haag. Tenslotte, als zij definitief naar Spanje durft te verhuizen, zal ik het toch wel een jaartje in haar hometown volhouden?

Ps: Barbie is intussen aangekomen in het nieuwe huis in Spanje en voelt meteen een druk op haar hals. ‘Hier is ooit iemand gewurgd,’ zegt ze trillend. Het is officieel: Barbie en ik zijn sisters 4 life!

Bekijk hieronder de tweede vlog van Yasmina!

Heb je de eerste vlog van Yasmina al gezien?