Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > COLUMN: Plassende kat

COLUMN: Plassende kat

COLUMN: Plassende kat

Elke week laat FLAIR-hoofdredactrice Leonieke Borghuis haar licht schijnen over de dagelijkse beslommeringen en pleziertjes die ons allemaal bezighouden.

Heb jij dat nou ook, dat je soms ietwat onzeker wordt van het Instagram-account van een of andere fabulous mama die haar huis perfect heeft ingericht, van wie de kinderen altijd hippe (en vooral schone) kleren aanhebben? Iemand die haar leven compleet onder controle en op de rit heeft?

Althans, aan de foto’s te zien dan. Wij weten wel beter, want natuurlijk, elk huisje heeft zijn kruisje. Die fabulous mama gaat vast gebukt onder haar eigen perfectionisme of ze heeft, ik noem maar wat, een man die nooit stofzuigt. Toch? Maar ja, vat dat maar eens samen in een foto, en laat dat maar eens zien aan al je volgers. Nee dus.

Volgens filosoof Frank Meester, die op pagina 62 uitweidt over dit fenomeen, zijn likes een blijk van waardering die we nodig hebben, omdat we er gewoon graag bij willen horen. Auw. Herkenbaar. Heel herkenbaar. Ik beken: ook ik ben ‘selectief’ in wat ik online zet op Facebook. Foto’s van mijn maandelijkse puisterige hoofd (met dank aan hormonen), waarom zou ik? Weer een plas van de kat op de verkeerde plek, nou nee. Een huiskamer die er soms uitziet als een uit de hand gelopen vrijmarkt, ook die deel ik maar niet met mijn 500-en-nog-wat Facebookvrienden.

Die spontane foto van mijn gezin in de hoop dat ik heel veel likes krijg, da’s veel leuker. Dus bij deze: mijn leven is niet perfect. Ook ik heb rotdagen, een huiskamer waar Mr. Proper van harte welkom is, een kat die overal zijn plas doet, maar ik ben wel oprecht gelukkig. En die momenten deel ik gewoon online. Voor dat schouderklopje ;-).