Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column: Over mannen

Column: Over mannen

Column: Over mannen

Elke week laat FLAIR-hoofdredactrice Leonieke Borghuis haar licht schijnen over de dagelijkse beslommeringen en pleziertjes die ons allemaal bezighouden.

Wij vrouwen, klagen over mannen? Nooit! Nou oké, omdat we toch onder ons zijn, natuurlijk, dat kunnen wij vrouwen als de beste. Maar in deze Flair lees je tien dingen die we van het andere geslacht kunnen leren.

Met stip op 1 staat het denken in oplossingen en niet in problemen. Meteen die koe bij de horens vatten dus. Mee eens. En ik durf dat te zeggen, vooral omdat ik een aantal jaren in een studentenhuis heb gewoond met alleen maar mannen.

De huisbaas wilde graag een vrouw tussen deze ‘viespeuken’ (zijn woorden trouwens) en dus tataaaa, daar kwam ik. En wat denk je? Had ik een lekke band, dan kreeg ik steevast te horen: niet zeuren, gewoon even plakken.

Als ik klaagde over een vieze keuken of badkamer, dan pakten ze vrijwel direct een poetsdoek en gingen aan de slag. Binnen een uur was het dan spic en span. Natuurlijk kreeg ik tussendoor nog weleens te horen dat ik een zeurpiet was, maar ook daar mocht ik niet moeilijk over doen, want: het huis was toch schoon?

Waar ik wel vaak moeite mee had, was de directheid van de mannen. Zo was mijn kledingkeuze nooit hun smaak (ga je zo de deur uit?) en iedere jongen die ik mee naar huis nam, was een sukkel (heb je die serieus zelf uitgezocht?). Het ging mijn ene oor in en mijn andere weer uit. Ik liet ze maar praten (zolang ze maar poetsten, haha).

In dat opzicht kunnen mannen ook best een hoop van vrouwen leren. Als een vrouw heel blij is met haar nieuwe schoenen, dan ben jij ook gewoon blij met die schoenen, ook al zijn ze lelijk. Zo, toch nog even geklaagd.