Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > COLUMN: Ont-spullen

COLUMN: Ont-spullen

COLUMN: Ont-spullen

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (3) en Boris (1).

Van spullen word je niet gelukkig. Zo blijkt uit een artikel in Flair deze week. Natuurlijk weten we best dat twaalf winterjassen of 22 soorten mascara je niet echt gelukkig gaan maken (toch?), want dat geluk moet vooral uit jezelf komen (en zo is het!).
Het zit ‘m in het contact met je vrienden, de liefde voor je kinderen en de band met je ouders en andere familie en nog meer van dat soort mooie zaken.
En daarom begon ik laatst vol goede moed aan onze verhuizing, want ja, als ik vind dat spullen niet gelukkig maken is dat hét moment om de daad bij het woord te voegen. Ont-spullen maar!

‘een nieuw paar schoenen is pure verwennerij, voor mezelf althans’

Weg dus met de goedkope en verwassen T-shirts die al drie jaar onder het stof in mijn kast lagen en ook drie tassen die ik al tien jaar (!) niet had gebruikt gingen ‘hoppa’ de kliko in. Het voelde heerlijk.

Tót ik bij mijn sneakerverzameling kwam. Tja. Ik kon dus van geen enkel paar afscheid nemen. Niet dat paar waarmee ik vier keer Lowlands heb overleefd, niet dat paar waar ik mijn hele zwangerschap op heb gelopen, niet dat paar dat ik gewoon heel mooi vind (maar nooit aandoe) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Sneakers maken mij een soort van gelukkig. Laat ik het er dan maar op houden dat een nieuw paar schoenen pure verwennerij is, voor mezelf althans. En dus gaan ze állemaal mee naar ons nieuwe huis en krijgen een plek in die heel grote nieuwe Zweedse kast. Dus laat ik op de allereerste regel hierboven meteen maar even terugkomen: van sommige spullen word ik best gelukkig.