Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > COLUMN: Mode & onrust

COLUMN: Mode & onrust

COLUMN: Mode & onrust

Elke week laat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) haar licht schijnen over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (3) en Boris (1).

Hoor ik de deurbel? Ha, pakketje! De najaarsmode komt er weer aan, en ja, daar word ik ietwat onrustig van. Die inmiddels beroemde september-edities van de modebladen en die overvloed aan foto’s op social media met teksten als ‘deze jas moet je écht hebben voor de herfst’, maken mij helemaal gek. Want uhm, ik wil het allemaal hebben. En het liefst zo snel mogelijk.

Dit schrijf ik terwijl ik lekker in de tuin achter mijn laptop zit. Nazomeren of niet, ik ben als de kids te bedde zijn online aan het speuren naar die perfecte jas voor het najaar: helemaal 2016/2017, regenbestendig, kidsproof en hij moet ook nog geschikt zijn voor een avond uit met vriendinnen. Kortom: niet te vinden.

Daarbij weet ik als geen ander dat de manier waarop Doutzen Kroes een jas draagt nooit mijn manier zal zijn. Ten eerste: ik heb een soort van raar driehoekig gebouwd lijf, en ten tweede: ik heb simpelweg niet het hoofd van La Kroes (die zelfs een vuilniszak er goed laat uitzien).

Desondanks weet ik dat ik deze week de knoop zal doorhakken. Ik ga voor de slaapzakjas tot boven de knieën of een elegante fake fur jas. Ik wil het namelijk ‘geregeld’ hebben. Sinds ik twee kids heb, functioneer ik aan de hand van lijstjes en die moeten worden afgevinkt.

Mijn najaarsgarderobe staat nú op die oneindige to-dolijst en dus moet ik van mezelf online doorploegen tot het moment dat alles keurig in de kast hangt. Daarbij houd ik uiteraard de trends voor het nieuwe modeseizoen in mijn achterhoofd. Ah, hoor ik daar weer de deurbel?