Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > COLUMN: Leven

COLUMN: Leven

COLUMN: Leven

Elke week laat FLAIR-hoofdredactrice Leonieke Borghuis haar licht schijnen over de dagelijkse beslommeringen en pleziertjes die ons allemaal bezighouden.

Het verhaal van journalist Alice Binnendijk, die helemaal klaar is met de healthy-lifestyle-hype, is voor mij een eye-opener. Hier zat ik misschien wel stiekempjes op te wachten.

Alice wil gewoon lekker kunnen leven zonder zich druk te maken over allerhande mythes zoals tomaten die voor pukkeltjes zorgen of ingewikkelde suikers die je ongelukkig maken. En ook al geloof ik heilig dat lijn- en chiazaad mij fit houden, toen ik de afgelopen drie weken in Italië op vakantie was, heb ik die gedachte compleet losgelaten. Want als er een volk is wat van ‘lekker leven’ houdt dan zijn het de Italianen wel.

Er is geen enkel hip zaadje te vinden in de winkel, wel een miljoen soorten kaas, kilo’s vlees en pasta, pasta en nog eens pasta. En in de restaurants kennen ze alleen het begrip ‘zeven gangen’, en dus heb ik drie weken lang zitten eten. Héérlijk.

Daarbij ben ik geen kilo aangekomen en voel ik me nog steeds fit. Misschien zit dat hem wel in alle gezelligheid die al dat eten met zich meebrengt, want eerlijk gezegd maakt mijn hart geen sprongetje (en die van de drie mannen in huis al helemaal niet) als ik een bak zaadjes op tafel zet. Maar van een goede pasta en een huisgemaakte crème brûlée word ik heel gelukkig.

En dus heb ik me voorgenomen, terwijl ik aan gang zes zat op een avond op ons vakantieadres, dat we terug in Nederland weer lekker gaan eten, en dus ook leven. Klinkt eigenlijk bijna als een nieuwe hype….