Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column Leonieke: Huishouden

Column Leonieke: Huishouden

Column Leonieke: Huishouden

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Lees ook: Column Leonieke: Trouwen

De Nederlandse man zit meer uren op de bank dan dat hij besteedt aan het huishouden. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau. Je kunt niet iedereen over één kam scheren, maar blijkbaar is er op dit deelgebied van de emancipatie nog wel wat werk aan de winkel.

Als de zorgtaken eerlijk verdeeld zijn dan heeft de vrouw namelijk betere kansen op de arbeidsmarkt, zeggen experts. Ik ben een groot voorstander van ‘Iedereen moet doen waar hij/zij zich het best bij voelt of wat het best voor je werkt.’ Bij ons op de redactie verdeelt ook iedereen de taken thuis anders, maar het blijft wel regelmatig onderwerp van gesprek.

Zo moet ik opbiechten dat mijn man best heel veel doet, dus voor ons geldt de uitkomst van dit onderzoek niet. Het probleem zit ‘m bij ons meer in het feit dat ik wil dat hij alles doet zoals ík het doe – en op dat punt kunnen de vrouwen van Flair elkaar allemaal vinden.

Van ‘Hij gebruikt echt alle pannen tijdens het koken’ tot ‘Hij gooit gewoon alle rommel in een la’: iedereen heeft wel iets te klagen. Dat doet verder niks af aan de relatie, gelukkig. Wij gaan in elk geval die mannen die te veel op de bank zitten, laten zien dat het ook anders kan.

Hoe? Door ze een steuntje in de rug geven met onze nieuwe rubriek: De Huishoudladder. Elke week vragen we een bekende Nederlandse man wat hij allemaal (niet) doet in het huishouden, en vervolgens geven wij onze kritische doch eerlijke mening. De eerste interviews zijn al binnen en ik moet zeggen: nog geen bankzitter gezien!

Lees nu een halfjaar Flair voor € 11 per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. € 69,95!