Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column Leonieke: Zwanger

Column Leonieke: Zwanger

Thuis & wonen
Column Leonieke: Zwanger

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Lees ook: Column Leonieke: Festivals

Deze week vertellen drie stellen openhartig over hun (lange) weg om zwanger te raken. Het is goed dat ze dat doen, want kinderen krijgen is niet altijd zo vanzelfsprekend. Gelukkig is de medische wetenschap zover dat er naast de natuurlijk manier nog steeds veel opties zijn, maar van ivf tot eventueel adoptie, het is een zware weg.

Ik heb het gezien bij een goede vriendin die voor het ivf-verhaal koos. Natuurlijk
probeerde ik haar zo goed mogelijk te steunen, maar bij mij ging het allemaal vanzelf
en zij zag mij vaak met mijn kinderen. Ze gunde mij dat geluk, maar het was ook wel pijnlijk. Ik voelde dat en zij voelde dat, maar we spraken daar niet over. Soms had ik ook het idee dat ze wat meer afstand hield om die reden, maar eigenlijk was dat ook oké. Het was uiteindelijk toch iets wat ze zelf moest doen en dan heb je ook het recht om het
te doen op de manier waar jij je het prettigst bij voelt.

Het is in zo’n situatie ook lastig om iemand om te beuren. ‘Het komt wel goed’, vond ik niet gepast, want dat weet je gewoon niet. Leuke dingen doen samen en af en toe lekker de kroeg in, dat hielp wel. Maar het is dus wel goed gekomen! Na een aantal mislukte pogingen heeft ze inmiddels een prachtige zoon. En als ik ze samen zie, is het alsof het nooit anders is geweest. Dat is toch fantastisch? Ik kan er bijna niet over uit, het ontstaan van nieuw leven door de wetenschap… Petje af, mensen!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

 

Shoppen is altijd een goed idee