Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column Leonieke: Vriendschap

Column Leonieke: Vriendschap

Thuis & wonen
Column Leonieke: Vriendschap

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

In Flair 12 inspirerende verhalen over hoe belangrijk een goede vriendin kan zijn. Zo haalde de beste vriendin van Nienke haar uit haar isolement en was het advies van de vriendin van Glynis uiteindelijk levensreddend, want ze vond dat knobbeltje in haar borst toch gevaarlijk.

Na het lezen heb ik een traantje weggepinkt, misschien ook wel omdat ik tot de conclusie kwam dat ik mijn vriendinnen de laatste maanden zwaar verwaarloosd heb. Ik was gewoon erg druk – ik heb me laten vertellen dat ik qua kinderen nu in de tropenjaren zit, dat zal ook meespelen – waardoor ik er even niet aan toekwam om ze te bellen, ook de appgroep kon ik niet meer bijhouden en na een paar weken voelde ik me zo schuldig dat de berg om ze te bellen steeds hoger werd.

Tijd voor een schop onder mijn kont en dus gaan we, op mijn initiatief, over twee weken een nachtje weg met zijn allen (het was een wonder dat iedereen zo snel kon). Ik kijk er zo enorm naar uit! En de rest ook. Uren kletsen, lekker winkelen en vooral heel veel lachen, en soms ook een beetje klagen. Het zijn echt de beste weekenden ever. Dat vind ik het fijne van goede vriendschappen: échte vrienden begrijpen dat je soms even onbereikbaar bent. Je hoeft ze niets uit te leggen.

Maar áls je elkaar dan weer ziet, dan klopt het en is alles meteen oké. En wat kan zo’n gezellig vriendinnenweekendje ook altijd veel energie opleveren!

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee