Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column Leonieke: Trouwen

Column Leonieke: Trouwen

Thuis & wonen
Column Leonieke: Trouwen

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Lees ook: Column Leonieke: Lente

We hebben deze week een heel leuke modereportage met bruiden en hun bruidsmeisjes. Ik kan daar echt van genieten, vooral omdat het van een afstand is. Het gekke is, op bruiloften ben ik de gangmaker, maar als het om mezelf en de romantiek van een bruiloft gaat, dan faal ik enorm.

Zelf ben ik getrouwd ‘aan de balie’: een krabbel zetten op maandagochtend. Meer was het niet. Wat niet betekent dat ik niet happy ben met mijn man, maar in de belangstelling staan met een gigajurk is gewoon niet mijn ding.

Maar goed, ik ben dus wel op heel veel mooie bruiloften geweest.  De allerbeste was van de zus van een goede vriendin. Haar ouders hadden alles uit de kast gehaald: van megataart tot een regen van rijst, een Ferrari, een vijfsterrenbuffet, niets was te veel. Ook trad de band Replay op (toen heel hip). Mijn vriendin was ceremoniemeester en dus mocht wij samen backstage Replay begeleiden. Heel cool (dat woord was toen ook heel hip) natuurlijk en uiteraard hadden we een kleine flirt met deze mannen (heel braaf allemaal).

Het mooiste moment van dit feest was voor mij toen mijn vriendin de microfoon pakte om de avond te besluiten. Ze had een paar wijntjes op en zat er helemaal doorheen. Daarom nam ik de microfoon over en vroeg om een groot applaus voor de ceremoniemeester. Janken, dat was het. Deze vrouw had zich met hart en ziel ingezet voor het feest voor haar zus. Prachtig!

En daarom ga ik zo graag naar de bruiloft van andere mensen… Een en al liefde.

Shoppen is altijd een goed idee