Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > COLUMN Leonieke: Sleur

COLUMN Leonieke: Sleur

COLUMN Leonieke: Sleur

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Met het begrip ‘sleur’ heb ik een haat-liefdeverhouding. Aan de ene kant krijg ik enorm veel energie van weken waarin er veel gebeurt. Deadlines, borrels, spontane bezoekjes van vrienden, tot net iets te laat die serie op Netflix kijken en op zaterdag impulsief besluiten om richting het strand te vertrekken met 
de kinderen in plaats 
van standaard het rondje 
weekendboodschappen doen.

“mijn vriendenkring nodig ik spontaan uit voor een brunch bij mij thuis, met kids (!)”

Het geeft me altijd het gevoel dat ik nog steeds 28 ben en dat ik ondanks een druk gezinsleven nog midden in het leven sta, maar na twee van dat soort weken is het me eigenlijk veel te druk en verlang ik naar de dagelijkse gewoontes als strijken 
tijdens GTST, een kopje thee met mijn man als de kinderen op bed liggen, netjes alle kleding voor iedereen voor de volgende dag al klaarleggen en keurig om tien uur richting bed. Iets met de drie R’en.

Maar na een aantal van dit soort weken, ben ik hier klaar mee en vind ik mijn leven dodelijk saai. Vervolgens ga ik als een dolle leuke afspraken inplannen, concertkaarten bestellen, en mijn vriendenkring nodig ik spontaan uit voor een brunch bij mij thuis, met kids (!).

Dit is niet de juiste oplossing om de sleur in je leven te doorbreken weet ik dankzij relatiedeskundige Klaske die op pagina 58 vertelt dat je niet als een malle van alles moet gaan plannen als je bang bent voor sleur, maar dat je juist moet stilstaan bij een wat serieuzere vraag: waar word je nou echt blij van? Goed punt, alle tijd om daar tijdens mijn volgende sleurperiode over na te denken.