Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column Leonieke: Rugtasjes

Column Leonieke: Rugtasjes

Thuis & wonen
Column Leonieke: Rugtasjes

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Lees ook: Column Leonieke: Trouwen

‘Daten met een rugzakje’, het is bijna onoverkomelijk als je boven de dertig bent en weer verliefd wilt worden. Het zal, uitzonderingen daargelaten, gewoon nooit meer zo worden als toen je twintig was en je je vol kon storten in een nieuwe liefde zonder bezig te zijn met wat er allemaal mis kon gaan.

De grote issues van het leven, zoals ‘Wil hij wel kinderen?’ en ‘Hoe gaat hij om met het feit dat ik gescheiden ben?’ komen meestal veel later. En dat betekent dat daten met een hoop levenservaring vaak een stuk serieuzer wordt. Bij Flair hebben we ook een aantal vrouwen dat ermee moet dealen.

Ik ben me er altijd van bewust dat het makkelijk praten is als je al een man hebt, maar ik gun hun eigenlijk een hevige verliefdheid die helemaal vanzelf gaat en die bij de eerste date al direct raak is. Helaas gaat het tijdens de lunch vaker over mislukte dates dan over geslaagde, en het zijn vaak verhalen om van te smullen.

Geloof mij, Tinder levert veel gespreksstof op. Zelf heb ik dat swipe-tijdperk compleet gemist, sms’en vond ik destijds al een gedoe. Maar even terug naar het rugzakje. Het goede nieuws is: niemand hoeft te wanhopen, want iemand verliefd op je laten worden is ook met ‘wat bagage’ echt wel mogelijk, zegt de relatiecoach in het bewuste artikel. Als je maar duidelijk bent: om de hete brij heen draaien, is geen optie.

Kijk, daar hou ik van, eerlijk zijn en to the point. Dan komt het in de liefde vast en zeker goed.

 

Shoppen is altijd een goed idee