Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > COLUMN Leonieke: Opgeruimd hoofd

COLUMN Leonieke: Opgeruimd hoofd

COLUMN Leonieke: Opgeruimd hoofd

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Ken je die verhalen van mensen die vergeten zijn dat het studiedag is en die dus met hun kind voor een dichte schooldeur staan? Wij zijn die mensen. Ik neem me altijd voor om dit soort situaties te voorkomen, maar op de een of andere manier krijgen we het maar niet voor elkaar.

Nu was het de studiedag, maar we zijn ook weleens een verjaardag vergeten (gelukkig redde mijn moeder me met een sms waardoor ik het laatste uur van het feest van de partij was). En die keer dat wij met het gezin op het strand waren toen de hele familie aan het barbecueën was. We waren het vergeten. Slap excuus, ik weet het. Maar goed, met twee fulltime banen en twee fulltime kinderen schiet er soms wat bij in.

‘wat is nou echt belangrijk?’

‘Je kunt niet alles perfect doen’ is het advies dat ik ooit van een moeder heb aangenomen. Gelukkig scoor ik weer punten bij vrienden en familie op ‘spontane etentjes’ en ‘bij jou kan altijd alles’. Toch ben ik vastberaden om iets in onze overvolle agenda en dus aan ons overvolle hoofd te veranderen.

Een mindmap moet uitkomst bieden. Wat is nou echt belangrijk? Dat is de belangrijkste vraag, want je kunt niet honderd ballen tegelijk in de lucht houden. Mijn conclusie: alle verjaardagen zet ik op de kalender, studiedagen ook, maar ik houd qua planning voldoende tijd over voor spontane dingen. Daar kan namelijk een bomvolle, compleet geplande agenda niet tegenop. Maar die studiedagen zijn in elk geval geregeld.