Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column Leonieke: Ochtendritueel

Column Leonieke: Ochtendritueel

Thuis & wonen
Column Leonieke: Ochtendritueel

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Lees ook: Column Leonieke: Rugtasjes

Eén ding is zeker: sinds ik ’s ochtends de tijd neem voor mezelf, ben ik een leukere moeder,’ dit zegt moeder Elisa in het verhaal ‘Ode aan de ochtend’ in Flair 17 over haar nieuwe ritueel op de vroege morgen. Ik ben het compleet met haar eens, alhoewel, zij staat om vijf uur op (respect) en ik om zes uur, maar het komt erop neer dat het belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen. En vroeg opstaan, terwijl iedereen nog ligt te
slapen, maakt dat mogelijk.

Ik kwam tot het vroeg-opstaan-besluit nadat ik weken lang half overspannen de file inreed.
Mijn mascara kreeg ik er niet goed op, omdat mijn twee jongens continu aan mijn been hingen en ook had ik standaard tandpastavlekken op mijn outfit. Kortom: geen fijne start van de dag. Nu ik om zes uur naast mijn bed sta en dus een heel (!) uur voor mezelf heb totdat iedereen wakker wordt, ben ik oprecht relaxter.

Ik ga eerst koffie zetten, dan uitgebreid douchen, vervolgens kan ik mijn make-up in alle rust aanbrengen, ik maak de broodtrommels van iedereen in orde en daarna kan ik zelfs nog even de krant lezen. Vervolgens kleed ik mijn kinderen helemaal zen aan, want ik heb alle geduld, waardoor de ochtenden weer leuk zijn in plaats van een race tegen de klok.

Eén nadeel: door het vroege opstaan, zit ik er aan het eind van de week helemaal doorheen. Vrijdagavond? Dan lig ik er om tien uur in. Maar hé, dan ben ik op zaterdagochtend wel weer die leuke moeder.

Shoppen is altijd een goed idee