Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > COLUMN Leonieke: Net goed

COLUMN Leonieke: Net goed

COLUMN Leonieke: Net goed

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Het gaat zo vaak maar nét goed, zeggen mijn man en ik regelmatig tegen elkaar. En dan hebben we het over het verkeer. Zo kregen wij afgelopen zomer de schrik van ons leven toen we op de snelweg in Italië reden en er een fiets van het dak viel, van de auto voor ons. Robert kon nog net uitwijken, en dat ging dus maar net goed.

We hebben het er de hele weg naar huis toe nog over gehad, dat we zo’n geluk hadden gehad en dat de vakantie heel anders af had kunnen lopen. Of van die momenten dat iemand voor 
je vol op de rem trapt en je 
zelf maar net op tijd kunt 
reageren. Ik weet ze nog 
allemaal!

“de bestuurder is nog steeds niet gepakt”

Mij vallen de laatste tijd vooral de mensen op die op hun telefoon kijken terwijl ze rijden. Ze slingeren van 
links naar rechts en als ik 
ze inhaal, zie ik ze naar beneden kijken. 
Ik wil niet belerend doen, maar dat is toch levensgevaarlijk?!

De verhalen van Anne en Neeltje op pagina 22 zijn daarom een pijnlijke reminder hoe erg het 
kan misgaan in het verkeer. Gelukkig overleefden zij de zware verkeersongelukken wel, maar dit zijn twee gevallen waarbij het dus net níét goed ging. Het was en is een enorm trauma voor hen. Heftig.

Anne werd door een vrachtwagen geschept en heeft maanden moeten knokken voor haar leven, en Neeltje werd aangereden door een auto waarvan de bestuurder er vandoor ging. Hij is nog steeds niet gepakt. Ik vind het knap dat deze vrouwen hun verhaal doen en ben heel blij dat ze het kunnen navertellen. En ik ben vooral heel blij voor al die keren dat het bij mij net goed ging.