Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column Leonieke: Moederdag

Column Leonieke: Moederdag

Thuis & wonen
Column Leonieke: Moederdag

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Lees ook: Column Leonieke: Vrijheid

Het is ontzettend dapper dat Simone, Renske en Carola in de Flair van deze week (pagina 24) zo open en eerlijk met hun moeders praten over de keuzes die zij maken in het leven. Keuzes die hun moeders misschien nooit zouden maken. Zo is Simone gescheiden. Haar moeder Mieke zegt dat ze vindt dat stellen tegenwoordig wel erg snel uit elkaar gaan. Ook al ben je als kind totaal vrij om je leven te leiden zoals jij dat wilt, stiekem wil je toch graag de bevestiging of dat schouderklopje van je moeder.

Ik heb in mijn omgeving helaas al een aantal scheidingen van dichtbij meegemaakt en al die mensen worstelden vaak meer met het feit dat ze hun ouders verdriet deden dan met hun eigen sores. Aan de ene kant snap ik het wel, aan de andere kant is het niet zo dat je, toen je geboren werd, direct een contract tekende waarop stond ‘Ik zal nooit falen en ik zal het leven leiden dat van mij verwacht wordt.’

Het leven overkomt je vaak gewoon en op de moeilijke momenten mag je juist leunen op je ouders. En daarom is het zo goed dat de moeders en dochters er in dit nummer over praten, want ik denk dat het daar allemaal mee begint: praten en zo meer begrip krijgen voor elkaars keuzes.

Dat is de moeite waard, want de band tussen moeders en dochters is en blijft heel bijzonder. Ook al zijn de keuzes voor elke generatie anders, die band zal altijd blijven bestaan!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Shoppen is altijd een goed idee