Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column Leonieke: Lente

Column Leonieke: Lente

Thuis & wonen
Column Leonieke: Lente

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Lees ook: Column Leonieke: Falen

Het begin van de lente vind ik de beste tijd van het 
jaar, als de zon dan schijnt hè. Eindelijk kunnen die deuren weer open, is het weer wat langer licht en, 
het belangrijkst, ik krijg een enorme energieboost.

En dat betekent dat ik direct aan de slag ga met de grote voorjaarsschoonmaak én mijn verwaarloosde tuin à la minute wil opknappen. En zo stond dus afgelopen week een hovenier te snoeien in onze tuin. Hij zou ook onze gigantische 
vijver weghalen. Eindelijk!

We kregen die cadeau bij de koop van het huis, maar een vijver is niet handig met twee kleine kids. Toch waren Robert en de jongens gehecht geraakt aan de vissen en dus werd er hard gezocht naar een nieuw thuis voor de beestjes. Uiteindelijk was er een aardige man in de buurt die ze wel wilde hebben en dus eind goed, al goed. Voor de kinderen was het alsof ze wereldvrede hadden gebracht, zo blij keken ze (heel zoet).

Helaas dacht Moeder Natuur anders over dit plan, want niet veel later stond er een enorme reiger in onze tuin de ene vis na de andere weg te slikken. Ik heb hem direct weggejaagd en zo heb ik nog een vis kunnen redden! De kinderen waren natuurlijk enorm teleurgesteld, maar gelukkig konden ze leven met de gedachte dat de vissen met de reiger meevlogen naar de andere kant van de wereld om daar dan een nieuwe vijver te vinden.

Een soort Finding Nemo. Robert nam geen genoegen met deze Disney-uitleg. Hij was er 
chagrijnig van, de hele eerste lekkere lentedag lang.

Shoppen is altijd een goed idee