Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column Leonieke: Falen

Column Leonieke: Falen

Thuis & wonen
Column Leonieke: Falen

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Lees ook: Column Leonieke: Vriendschap

Oh, wat vinden wij vrouwen het toch moeilijk om te falen. Daarom ben ik zo blij met het verhaal ‘mijn flop is top’ in Flair 13 (pagina 66). Het lijkt tegenwoordig of alles wat we doen maar succesvol moet zijn. De boekwinkels liggen vol met powertitels als ‘365 dagen succesvol’ of ‘in tien stappen naar de top’, best vermoeiend.

Want soms overkomt ‘het leven’ je gewoon, en daar hoort falen ook bij. Op je bek gaan, ervan leren, opstaan en weer doorgaan, maar dan wel met nieuwe ervaringen die je nooit meer zullen overkomen. En dus geef ik het maar direct toe: ik heb geregeld gefaald. Op
privévlak, dat ik dacht ik dat ik honderd ballen in de lucht kon houden, waardoor ik eigenlijk op elk vlak faalde, want ik kon nergens echt goed aandacht aan besteden.

Van geleerd, en dat doe ik nu anders. Maar ook op zakelijk gebied ben ik onderuit-gegaan. Zo had ik ooit een droombaan (dacht ik), maar binnen vier maanden zat ik overspannen thuis. Het eerste halfjaar dacht ik dat het mij aan mij lag, maar na wat goede soul searching kwam ik tot de conclusie dat die job gewoon niet bij mij paste.

Ik had de baan aangenomen voor de verkeerde redenen (ego & geld, geen beste combi voor mij) en uiteindelijk werd ik er doodongelukkig van. Ook dat doe ik nu anders. Alleen, ik had al die ervaringen niet willen missen. Het is een enorm cliché, maar ik heb ervan geleerd. Ik weet beter waar ik gelukkig van word en dat is zo veel waard dat ik het iedereen gun om af en toe eens goed op zijn bek te gaan.

 

Shoppen is altijd een goed idee