Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > COLUMN Leonieke: Uit elkaar

COLUMN Leonieke: Uit elkaar

COLUMN Leonieke: Uit elkaar

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Scheiden we te snel? Het is een vraag die me de laatste tijd veel bezighoudt. Niet dat ik zelf met de gedachte speel, maar in mijn directe omgeving is er ineens een enorme golf van mensen die uit elkaar gaan. Heel heftig.

De afgelopen zomer waren al mijn vrienden (met aanhang) bij mij thuis voor een groot BBQ-feest. Het was echt een fantastische avond. Iedereen was relaxed, vrolijk en leek happy. We maakten zelfs grapjes over scheiden. We waren immers allemaal gesetteld dus nu was het wachten op de eerste scheiding. Haha. Nu blijkt dat het helemaal geen leuke grap was, want het eerste we-gaan-tijdelijk-uit-elkaar-stel was al snel een feit. Voor mij was het een complete verrassing. Ten eerste omdat ik me er niks bij kan voorstellen en ten tweede omdat ik niet wist dat mijn vrienden niet happy waren. Dat laatste vind ik erg, want de gedachte dat ze alleen met dit grote issue hebben rondgelopen, maakt me verdrietig.

“We maakten zelfs grapjes over scheiden. We waren immers allemaal gesetteld dus nu was het wachten op de eerste scheiding. Haha.”

Maar goed, toen kwam de volgende vriendin met het verhaal dat ze geen gevoelens meer had voor haar man, en een andere vriend woont weer bij zijn ouders, met alle ellende van dien. Ik hoor de oudere generatie regelmatig klagen over onze generatie. We zouden te verwend zijn en niet meer ergens voor willen knokken. Maar wat nou als je echt niet meer gelukkig bent in je relatie? Voor mijn vrienden die er middenin zitten lijkt het me een vreselijke tweestrijd, en helemaal als er ook kinderen in het spel zijn. Het zijn de grote kwesties van het leven en de realiteit van nu, want nog steeds gaan één op de drie stellen uit elkaar. Dus voor iedereen die eraan denkt, erover twijfelt of er middenin zit of er wat voor een manier dan ook mee te maken heeft, lees het artikel op pagina 64 van Flair deze week.

Lees ook:

COLUMN Leonieke: Sleur

COLUMN Leonieke: Opgeruimd hoofd

COLUMN Leonieke: Net goed