Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column Chantal: Gym

Column Chantal: Gym

Column Chantal: Gym

Flairs Chantal (39) is moeder van Ravi (2). Ze woont samen met Gijs (36) en hond Tony. Omdat ze terug wilde naar haar roots, verhuisden ze een jaar geleden van Amsterdam naar een gehucht op het platteland.

Lees ook: Column Chantal: De bank

Ik had me namelijk, zomaar ineens, opgegeven voor gym. Leek me leuk. Maar toen de datum van de eerste les steeds dichterbij kwam, zag ik er wel een beetje tegenop. Want het is een moetje, elke week. En ik hou niet van moetjes. Als je tegen mij zegt: je hoeft niet te komen, kijk maar waar je zin in hebt – dan kom ik. Alleen al omdat je me niet dwingt.

Als je zegt: ik wil graag dat je komt, of: je moet komen – dán heb ik dus meteen tegenzin. Maar terug naar de gymzaal. Ik stelde me zo voor dat ik in zo’n zaaltje zou zitten, met rode, blauwe en groene lijnen op de grond, met z’n allen zittend de bal overrollen. En ik had als kind een hekel aan gym, joh! Ik vond alles leuk op school, behalve gym.

Maar deze gym is een tikkie anders, het is namelijk ouder & kind-gym. En er zijn ook
wat oma’s en een vader. Dat gymmen, daar moet je je niet al te veel bij voorstellen. Het is de bedoeling dat je samen met je kleintje een parcours loopt, en het liefst met de klok mee. Ravi had daar een ander idee bij, en ik kwam erachter dat ik eigenlijk ook best vrij ben. Dat wij dingen graag tegen de klok in doen: waarom moet ik per se links beginnen, ik kan toch ook rechts beginnen?

Het ging eigenlijk al mis met de bal overrollen. Het is namelijk veel leuker om de bal te gooien. Of er hard tegenaan te schoppen. Vond Ravi. En weet je wat nog grappiger is? Om de bal tegen het hoofd van de enige papa in de zaal te gooien. O, hij lacht. We doen het nog een keer. Of tien keer. Ik zie de juf kijken…

Daarna was het tijd voor het parcours. Ravi en ik ­begonnen gewoon random, midden in de zaal en tegen de stroom in. Dat was niet de bedoeling. De juf had een ander plan: hij mocht met een zakje kersenpitten lopen. ‘Dit zijn kersenpitten,’ zei ze. ‘Die houd je vast en gooi je nadat je over de balk hebt gelopen in de emmer.’ Tja, kersenpitten. Dat klinkt lekker. Ravi wilde ze dan ook mee naar huis nemen, als lunch. ‘Opeten, mamaaaa?’ vroeg hij steeds.

Door de tunnel kruipen was ook leuk. Helemaal als je midden in de tunnel gaat rollen, met tunnel en al door de zaal. Ik zie de juf weer kijken…En opeens werd ik overvallen door dat ‘mijn kind is het beste gevoel’. Ik zag de moeder van Britney Spears voor me, die haar kind van de ene Beauty Queen-contest naar de andere sleurde. Want: mijn kind is het beste en moet beroemd worden. Ik vond dat Ravi een topturner was.

Als we naar buiten lopen zegt Ravi: ‘Ik vond het leuk, mam.’ Kijk, daar doen we het voor. Mijn dag kon in elk geval niet meer stuk. En ik doe iets! Ik sport! Ik zit op gym.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10