Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Op het puntje van je stoel: déze loeispannende nieuwe Netflix-serie wíl je in één ruk bingen

Op het puntje van je stoel: déze loeispannende nieuwe Netflix-serie wíl je in één ruk bingen

Op het puntje van je stoel: déze loeispannende nieuwe Netflix-serie wíl je in één ruk bingen

Heb je deel twee van ‘Lupin’ achter de kiezen en ben je toe aan een nieuw binge-spektakel? Eind augustus kun je op de bank ploffen voor ‘Clickbait’, een achtdelig, duister thrillermysterie met een grote rol voor de nadelen van social media.

Clickbait

Het verhaal van Clickbait gaat over de manier waarop onze meest gevaarlijke en ongecontroleerde impulsen worden gevoed door social media en de steeds vagere grens tussen het virtuele en echte leven.

Picture perfect

De échte hoofdrol is voor de knappe acteur Adrian Grenier, die je misschien nog kent van de hitserie Entourage (2004-2011). Hij speelt in Clickbait Nick Brewer, een ogenschijnlijk perfecte vader, echtgenoot, broer en vriend. Maar als hij van de één op de andere dag verdwijnt, verdwijnt ook zijn onschuldige imago als sneeuw voor de zon.

Bizarre wending

Er verschijnt plots een video online, waarop te zien is hoe een mishandelde Nick tegen zijn wil wordt vastgehouden. Hij houdt een bord omhoog met de tekst: “Ik mishandel vrouwen. Bij vijf miljoen views, ga ik dood.” De vraag is nu – naast waar Nick in hemelsnaam is – is het een dreigement, een bekentenis, of allebei?

Zoektocht naar Nick én de waarheid

Nick’s vrouw en zus stellen alles in het werk om Nick op tijd terug te vinden, terwijl ze moeten verwerken wat ze in de bizarre video hebben gezien en tegelijkertijd een andere kant van Nick ontdekken die ze nog niet kenden.

Lees ook
Déze op een boek gebaseerde dramaserie over een ‘onmogelijke’ liefde verschijnt bíjna op de buis

Knappe koppen

Clickbait is de tweede Australische serie op Netlfix, in navolging op het in 2019 verschenen Tidelands. De briljante breinen achter het spannende binge-avontuur zijn Tony Ayres (The Slap) and David Heyman (Once Upon a Time in Hollywood, Harry Potter, Gravity). Brad Anderson van de streaming-hit The Sinner nam de regie voor zijn rekening.

Clickbait is vanaf 25 augustus te zien bij de streamingsdienst.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: Entertainment Weekly | Beeld: Still