Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Citroenkwarktaart

Citroenkwarktaart

Thuis & wonen
Citroenkwarktaart

Twee violen en een trommel en een fluit! Is er ééntje jarig? Serveer deze heerlijke citroenkwarktaart! Binnen een kwartiertje gemaakt en dan is het alleen nog maar een kwestie van in de koelkast zetten en wachten.

artikel

Dit heb je nodig

Voor 8 personen
Tijd: 20 min. + paar uur in de koelkast 

  • 200 gram bastognekoekjes of andere koekjes
  • 500 ml citroenkwark
  • 1 citroen
  • 6 gelatineblaadjes
  • 250 ml (opgeklopte) slagroom
  • 60 gram boter
  • 1 zakje suiker
  • 2 eetlepels water

Zo maak je het

Begin met het verkruimelen van de bastognekoeken. Smelt de boter in de magnetron en meng de koekkruimels en de boter door elkaar. Verdeel de koekkruimels over de bodem van een ingevette springvorm (ik gebruik een springvorm met een diameter van 24 cm) en zet de springvorm in de koelkast.

Doe de gelatine in een kommetje met water en laat deze 5 minuten weken. Verwarm het citroensap samen met 2 eetlepels water in een klein pannetje op het vuur, zodra dit warm is haal je het pannetje van het vuur en voeg je de gelatine toe. Meng dit goed door elkaar totdat de gelatine helemaal opgelost is. Laat dit vervolgens even afkoelen.  Meng de kwark met de opgeklopte slagroom in een kom.

Voeg de gelatine toe aan de kom met de kwark en meng alles goed door elkaar. Schep het kwarkmengsel over de koekjesbodem en zet de taart voor minimaal een paar uur in de koelkast totdat deze helemaal stijf geworden is.

 

 

 

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee