Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Citroenaardappeltjes uit de oven

Citroenaardappeltjes uit de oven

Thuis & wonen
Citroenaardappeltjes uit de oven

Een lekkere twist op je normale aardappeltjes. De citroen geeft een verrassende smaak aan je gerecht.

Citroenaardappeltjes

Recept voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo aardappels
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes oregano
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • snufje zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 225 graden. Maak de schil van de aardappels schoon en kook de aardappels circa 15 minuten. Laat de aardappeltjes vervolgens een beetje afkoelen en snijd ze vervolgens in partjes. Meng in een kom de partjes aardappel met de olie, kruiden, beetje citroenrasp en een snufje zout en peper. Zet de aardappels voor circa 10 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.

Tip: de aardappels kun je ook al een dag van te voren koken en dan in de koelkast bewaren.
Tip: je zou ook de aardappels niet kunnen voorkoken en dan wat langer in de oven doen (circa 30-35 min)

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Probeer ook:

Shoppen is altijd een goed idee