Wauw! Ziet dit chocoladetaartje er niet lekker uit? En het fijnste is nog wel: het hoeft niet in de oven!
Chocoladetaartje zonder oven
Voor 6-8 personen
Tijd: 15 min. + 2 uur in de koelkast
Dit heb je nodig
- 125 ml slagroom (een bekertje)
- 150 gr chocolade (in blokjes)
- handje hazelnoten
- 120 gr oreo’s
- 60 gr roomboter
- rode bessen
Zo maak je het
Hak de oreo’s fijn. Zelf doe ik dit met een keukenmachine maar het kan ook met een deegroller. Smelt ondertussen de boter en meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Vet de bodem van een ovenschaal/springvorm in met boter of een bakspray. Verdeel het koekkmengsel over de bodem en druk aan met een lepel.
Verwarm de slagroom in een pannetje. Als de slagroom warm is, voeg je de blokjes chocolade toe. Meng goed door de slagroom. Als de chocolade is gesmolten, zet je het vuur uit en voeg je de hazelnoten toe. Even goed mengen. Giet het chocolademengsel over de oreobodem. Verdeel de bessen over de chocolade. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Het is ontzettend machtig, dus geef iedereen een klein stukje met eventueel nog wat extra vers fruit erbij, bijvoorbeeld stukjes aardbei.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie
Maak ook