Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Chocoladetaart met bokbier

Chocoladetaart met bokbier

Thuis & wonen
Chocoladetaart met bokbier

Hou jij van bakken? Op Flairathome.nl vind je elke week de ‘Bake van de week’. De ‘Bake van de week’ wordt speciaal geselecteerd door het Net5 programma Bake my Day en is elke week weer een ander verrassend recept voor een heerlijk baksel. Bake my Day is vanaf 7 april dagelijks te zien is op Net5 om 19.55 uur.

chocoladetaart-header

Bake van de Week – Chocoladetaart met bokbier

Dit heb je nodig:

Cake
250 ml bokbier
250 g boter
75 g cacao
400 g bruine basterdsuiker
2 eieren
1 tl vanille-extract
150 ml karnemelk
275 g patentbloem, gezeefd
1 tl zuiveringszout
1 tl bakpoeder

Ganache
250 ml slagroom
250 g pure chocolade (minimaal 70% cacao), fijngehakt
3 el bokbier

Glazuur en garnering
200 g pure chocolade, (minimaal 70% cacao), grof gehakt
150 g boter, op kamertemperatuur
100 g roomkaas
4 el ahornsiroop
10 Maltesers

Keukenmateriaal
springvorm van ca. 24 cm Ø, bodem bekleed met bakpapier en randen ingevet met boter en met bloem bestoven, spuitzak met gekartelde spuitmond.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit au bain-marie het bier met de boter tot de boter gesmolten is. Meng de cacao met de basterdsuiker. Klop de eieren los met het vanille-extract en de karnemelk. Meng de bloem met het zuiveringszout en het bakpoeder. Schenk het boterbiermengsel in een kom en klop met een garde achtereenvolgens het cacao-suikermengsel, het ei-karnemelkmengsel en het bloemmengsel erdoor. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in de oven in ca. 45 min. gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Verwarm voor de ganache de slagroom. Doe de chocolade in een kom en schenk, al roerend, de hete room erbij. Roer tot een gladde ganache. Voeg het bier toe en laat tot gebruik op kamertemperatuur opstijven.

Snijd de cake in twee of drie dunne lagen. Leg een laag op een bord en bestrijk met de ganache. Leg de andere laag erop, bestrijk met ganache en dek af met de laatste cakelaag. Bestrijk de cake rondom met een dunne laag ganache. Laat minimaal 30 min. in de koelkast opstijven.

Voor het glazuur: smelt de chocolade met 50 g boter au bain-marie. Schenk de glazuur over de taart en laat weer 30 min. in de koelkast opstijven.

Klop de boter luchtig en schep de roomkaas en de ahornsiroop erdoor. Doe de crème in een spuitzak en spuit rozetten bovenop de taart, garneer met de Maltesers.

Dit recept is ook terug te vinden in het bakboek van Bake my Day, dit verschijnt snel na de laatste uitzending.

Bekijk hieronder de aflevering van Bake my Day waarin de chocoladetaart met bokbier gemaakt wordt.

Shoppen is altijd een goed idee