Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Chocolademousse met Kitkat

Chocolademousse met Kitkat

Thuis & wonen
Chocolademousse met Kitkat

Met slechts 4 ingrediënten maak je dit overheerlijke toetje!

Chocolademousse met Kitkat

Recept voor 2 glaasjes
Tijd: 20 min.

Dit heb je nodig

  • 200 ml opgeklopte slagroom
  • 100 gr kitkat
  • 50 gr (smelt)chocolade
  • scheut melk
  • serveren met een kitkat en frambozen

Zo maak je het

Hak de kitkat en de (smelt)chocolade in stukjes en doe in een pannetje met een scheut melk. Laat dit op een heel laag vuurtje zachtjes smelten (dit kan natuurlijk ook au bain marie). Als de chocolade gesmolten is, zet je het vuur uit en laat je de chocolade circa 5 minuten afkoelen. Doe de opgeklopte slagroom in een grote kom en voeg vervolgens de ietwat afgekoelde chocolade toe. Schep dit goed door elkaar en schep de chocolademousse vervolgens in 2 glaasjes. Zelf heb ik dit met een spuitzakje gedaan maar dit kan ook met een lepel. Zet de glazen met chocolademousse een paar uur in de koelkast totdat het opgesteven is. Serveer de chocolademousse met nog een kitkat en wat frambozen.

Eet smakelijk!

sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

Maak ook

Shoppen is altijd een goed idee