Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Cheesecake met banaan en chocolade

Cheesecake met banaan en chocolade

Thuis & wonen
Cheesecake met banaan en chocolade

Trek in iets lekkers voor bij de koffie? Deze cheesecake is moet je echt een keer geproefd hebben ! Heerlijk met banaan en chocolade, mmm! 

Cheesecake met banaan en chocolade

Voor 8-10 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 45-60 minuten oventijd + paar uur in de koelkast

Dit heb je nodig

4 bananen
500 g monchou (roomkaas naturel)
3 eieren
200 g speculaas
50 g gesmolten boter
1 tl koekkruiden
snufje kaneel
100 g suiker
Voor de chocoladesaus
125 ml slagroom
100 g pure chocola in stukjes

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 160 ̊C. Verkruimel de speculaasjes met de hand of een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Schep het koekmengsel in een ingevette springvorm en druk het geheel aan met een lepel totdat je een mooie bodem hebt. Verwijder de schil van de bananen. Prak de bananen in een grote kom fijn met een vork. Voeg vervolgens de monchou, eieren, koekkruiden, suiker en kaneel toe en mix het geheel goed door elkaar totdat er (bijna) geen klontjes meer in zitten. Giet het monchoubeslag over de koekjesbodem en zet de cheesecake voor ongeveer 45-60 minuten in de oven totdat hij gaar is. Als de cheesecake klaar is, laat je hem afkoelen. Ondertussen kun je de chocoladesaus maken. Hiervoor doe je de slagroom met de chocolade in een pannetje. Laat zachtjes opwarmen en roer ondertussen. Als de chocolade is gesmolten, is je saus klaar. Giet wat chocoladesaus over de cheesecake en zet de cheesecake voor een paar uur in de koelkast, totdat hij goed afgekoeld is.

Sofies tip
Deze cheesecake is ook overheerlijk met frambozensaus en verse framboosjes. En voor wie niet zo van puur houdt: ga lekker voor witte chocolade.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Probeer ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee