Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Cheers! Om deze reden is alcohol goed voor jullie vriendschap

Cheers! Om deze reden is alcohol goed voor jullie vriendschap

Cheers! Om deze reden is alcohol goed voor jullie vriendschap

Alcohol maakt je socialer

Het is al bewezen dat rode wijn tegen verkoudheid helpt. Franse onderzoekers ontdekte dat regelmatig alcohol drinken je ook socialer maakt. Wijn of een andere alcoholische drank is dus goed voor je vriendschappen. De band wordt hechter als jullie samen een drankje doen.

Het onderzoek

Aan het onderzoek deden 150.000 Franse mannen en vrouwen mee. Deze deelnemers werden verdeeld in vijf groepen. De eerste groep dronk zelden tot nooit, groep 2 dronk minder dan één alcoholische drank per dag, de derde groep dronk één tot drie glazen per dag, de vierde groep waren stevige drinkers en de vijfde groep dronk veel te veel. Uiteindelijk bleek de derde groep het gelukkigst, actiefst en sociaalst waren.

Lees ook
Droombaan: krijg betaald om wijn en kaas te proeven tijdens de kerstdagen

Drink altijd met mate

Uit het onderzoek ik gebleken dat meer alcohol niet altijd beter is. De vijfde groep (die veel te veel dronken) wonnen het niet van de groep die maar een aantal glazen per dag dronk. Drink dus met mate. Maar een keer een glas wijn of cocktail samen met je vriendinnen drinken is zeker niet erg en maakt jullie vriendschap juist sterker. En daar proosten we op!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Fem-Fem | Beeld: Getty Images