Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Checklist | Feestje organiseren

Checklist | Feestje organiseren

Checklist | Feestje organiseren

Hoeveel drank haal je in huis? Maak je zelf de hapjes of regel je een cateraar en wat wordt de locatie? Pak deze checklist erbij en het organiseren van een feestje is voortaan appeltje-eitje!  

Prijskaartje
Een feest kan zo duur of goedkoop worden als je wilt. Voor ieder budget zijn er mogelijkheden. Een paar tips om kosten te besparen: houd het feest thuis, roep de hulp van buren voor de bediening, beperkt de keuze uit drankjes. Bitterballen zijn óók lekker. Het gaat er vooral om wat jij wilt: liever chique hapjes of een dure band?

Feestlocatie
Als je thuis een feest geeft, is het misschien een idee om een tent te gebruiken om de ruimte uit te breiden. Liever het feestgedruis buiten de deur houden? Begin dan op tijd met het zoeken naar een locatie, liefst twee tot zes maanden van tevoren. Het is verstandig om de plek goed te bekijken om te zien of de sfeer je bevalt.

Sfeer
Wat is een feest zonder sfeer? Natuurlijk zorgen de gasten daar al voor een groot deel voor, maar met een mooi aangeklede omgeving maak je het helemaal af. Of denk aan een speciale entree, mooi sfeerlicht en goede muziek. Een lekkere geur in huis kan ook een leuk effect geven, voorbij bij binnenkomst. Kleine dingen kunnen een groot verschil maken. Een mooie ruimte heeft amper extra aankleding nodig, maar de juiste accenten zorgen wel voor een eigen stijl.

Hoeveel drank?
Altijd lastig: hoeveel drank moet je inslaan? Ga voor een borrel van 2 uur met 20 gasten uit van 7 flessen witte wijn, 3 rode flessen rode wijn, 3,5 liter frisdrank en 5 liter mineraalwater. Drinken je gasten liever bier? Haal dan ook drie kratjes bier in huis. Verdubbel de hoeveelheden bij 40 gasten.

Catering of privékok?
Geen zin om zelf in de keuken te staan of wil je gewoon niets van het feest missen? Huur dan een kok of cateraar in. Er zijn zelfs mensen die alles kunnen doen, van de uitnodigingen tot de aankleding en van de hapjes tot de muziek. Het is belangrijk om van tevoren goed af te spreken wat je precies wilt. Zet daarna alles op papier om misverstanden te voorkomen.

 

Bron beeld: engelpunt.com en stylecookie.nl