Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column Chantal: ‘Die strakke billen, die komen er hoor’

Column Chantal: ‘Die strakke billen, die komen er hoor’

Column Chantal: ‘Die strakke billen, die komen er hoor’

Chantal (40) is single moeder van Ravi (2). Ze wonen in een gehucht op het platteland. Elke week schrijft ze over haar belevenissen in Flair.

Lees ook: column Chantal: ‘Een ver land? Waarom ga je niet naar een weiland, mama?’

Er is een wonder geschied. Ik meen het serieus. Ik sport! Ik beweeg! Deze week ben ik begonnen met hardlopen en ik ben al drie keer geweest. Ook toen ik totaal geen zin had en dacht dat ik dood neer zou vallen van vermoeidheid (zie column vorige week over de operatie van Ravi en je begrijpt waarom ik moe ben), besloot ik te gaan rennen. Twee kilometer, maar toch. Ik doe het. En ik krijg er roze wangen van. Dat vind ik eigenlijk nog het leukste, of lekkerste, die frisse lucht, die uitgestrekte weilanden, het gejoel van de ganzen. Verder is er even niks. En als ik pieker, dan ga ik een versnelling hoger. Ik ren mijn gedachten zeg maar eruit. Of klinkt dit te vaag? En ik probeer steeds een punt te vinden dat net iets verder ligt. Zo van: ‘Als je tot dat hekje rent, dan komt alles goed in je leven.’ Nou, je begrijpt: ik ren dan natuurlijk tot dat hekje. En soms een paar meter verder. ‘Als je nog een klein stukje verder gaat, krijg je eindelijk die superstrakke billen.’ Mmm, nou vooruit. Ik moet natuurlijk ook weer de markt op, hè? Mijn collega’s willen dat ik op Tinder ga. Vooral omdat ze dan mee kunnen spieken wat daar nou allemaal gebeurt. Maar ik stap liever op iemand af in een kroeg of zo. Gewoon, die old fashioned way. Maar daar ben ik nog niet helemaal mee bezig. Maar die strakke billen, die komen er hoor! Ik kreeg zelfs zo de smaak te pakken dat ik bijna op de aanbieding klikte die ik van de sportschool in mijn mailbox kreeg om NU lid te worden en dan drie

maanden gratis te sporten. Nou, beste mensen, ik had het bijna gedaan. Ik ben nogal gevoelig voor marketingtrucjes. Wil je iets verkopen, dan kun je het beste naar het platteland komen en een mooi praatje houden. Of ik koop het om van je af te komen, of omdat ik je zielig vind, of omdat ik daadwerkelijk geloof dat hetgeen jij verkoopt mijn leven beter maakt. Maar dat even ter zijde.
Dit idee van sporten komt eigenlijk niet helemaal bij mezelf vandaan. Ik krijg hulp, in de zin van therapie, om de scheiding te verwerken en alles een plekje te geven. Hoef ik ook niet continu mensen om me heen lastig te vallen met mijn ellende. #loshetlekkerzelfopjoh. En ik heb beloofd aan mijn therapeut dat ik zou gaan sporten. Over een paar weken zie ik haar weer en dan wil ik trots mijn strakke achter- werk laten zien. Nee hoor, dat niet, maar ik kan wel zeggen dat ik heb gesport. Daar ben ik stiekem dus heel erg trots op.
Nooit geweten dat scheiden zo vermoeiend is. En wat een papierwerk, niet te geloven. En dan Ravi die opeens vier dagen bij papa is. Mijn hele leven wordt binnenstebuiten gekeerd. Maar, ik las in het Boekje waar je blij van wordt van cabaretier Guido Weijers: ‘Er is in de liefde maar één ding erger dan scheiden, en dat is ongelukkig bij elkaar blijven.’ Kijk, daar sluit ik me bij aan. En dan ga ik nu toch maar even een stukje rennen. Het is namelijk wel erg stil in huis.

De column van Chantal komt uit Flair 01. Flair 01 ligt tot 9 januari in de winkel.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome