Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Chantal geeft toe: ‘Ik ben een stresskip’

Chantal geeft toe: ‘Ik ben een stresskip’

Thuis & wonen
Chantal geeft toe: ‘Ik ben een stresskip’

Chantal (40) is waarnemend hoofdredacteur van Flair. Ze is single moeder van Ravi (3).

Lees ook: Chantal: ‘Doe dat waarvan je blij wordt!’

Je zou het niet zeggen, maar ik ben een stresskip. Of nee, dat is niet het goede woord. Ik ben niet gestrest, maar ik ben extreem ongeduldig en wil dingen geregeld hebben. Nu! Daarom vond ik het een goed idee om daar in deze Flair aandacht aan te besteden. Lees het artikel geschreven door onze Fleur maar eens.

Een onhaalbare deadline, issues met de oppas of een onvindbaar paspoort vlak voordat je op vakantie gaat. Soms lijkt het of álles tegenzit. Op zulke momenten is het fijn als je een beetje kunt relativeren, want wees eerlijk: zijn het echt rampen van wereldniveau? Vaak neem ik de dag nog even door voordat ik ga slapen en bedenk ik me wat ik de volgende dag moet doen. NIET DOEN! Dat is een no-go, want ’s avonds lijken ‘problemen’ altijd groter. Rampzalig zelfs.

En dan kan ik dus niet slapen. Ik heb tegenwoordig een kladblokje naast mijn bed. Mijn telefoon zet ik liever uit (dus daar kan ik geen notitie op schrijven), want je zult altijd zien dat je dan net weer een appje van iemand krijgt. Moet je daar weer iets mee.
Ik hanteer nu het ‘gooi het over de schouder’-principe. Hup weg ermee. Is het levensbedreigend? Moet het NU opgelost worden? Nee? Nou, wat zeuren we dan.
Schenk nog maar een wijntje in en kijk naar die mooie zonsondergang. Kijk, dat moet op het to-dolijstje. Genieten. Was het maar zo eenvoudig.

De editorial van Chantal komt uit Flair 20. Flair ligt van 16 t/m 22 mei in de winkel.

 

Shoppen is altijd een goed idee