Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Champagne jelly-pudding met schuim van passievrucht

Champagne jelly-pudding met schuim van passievrucht

Thuis & wonen
Champagne jelly-pudding met schuim van passievrucht

Wij beginnen alvast met champagne. Vandaag een recept voor een champagnepudding met schuim van passievrucht. Leuk om te maken en ideaal voor op Oud en Nieuw! 

pudding

Dit heb je nodig

6 personen – 
260 kcal. p.p.

5 1/2 blaadjes witte gelatine
85 g 
suiker
375 ml champagne
100 g vers bladerdeeg uit het koelvak
1 tl rode peperbessen • 1 tl matcha-theepoeder
2 passievruchten van ca 60 g
4 el vlierbessensiroop
125 g sour cream
50 ml koude Spa (koolzuurhoudend mineraalwater)
eventueel 1 à 2 blaadjes eetbaar bladgoud van 45×45 mm

(via Chocolatewarehouse.nl of Gourmetgold.nu)

ook nodig: vijzel en ovenschotel van 20×15 cm

 

Zo maak je het:

Week de gelatine in koud water. Breng 75 ml water met 75 g suiker aan de kook in een pan en laat 2 min. koken, tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete suikerwater onder voortdurend roeren. Laat 5 min. afkoelen. Giet dan beetje bij beetje de champagne erbij en roer goed door. Schenk het mengsel in de ovenschaal en zet minstens 8 uur – beter nog een hele nacht – in de koelkast om op te laten stijven.

Verwarm de oven voor op 210˚C. Snijd het bladerdeeg met het bakpapier eraan in 6 stroken.
Doe de rode peperbessen in de vijzel en kneus ze licht. Meng dit met 10 g suiker en het theepoeder. Strooi dit mengsel op de deegrepen en druk het licht aan. Leg de repen op een bakblik, doe in het midden van de oven en bak ze 8 a 9 min. Laat goed afkoelen. Halveer intussen de passievruchten, haal het vruchtvlees en het sap eruit en druk dit stevig door een fijne zeef.
Haal de champagne-jelly uit de koelkast, verdeel die in 6 stukken en doe in 6 glazen kommetjes. Doe het passievruchtsap, sour cream, vlierbessensiroop en het mineraalwater in een hoge mengbeker. Zet de staafmixer erop en mix 1 min. krachtig. Schenk de opgeschuimde mix over de pudding en versier eventueel met een beetje eetbaar bladgoud. Serveer direct.

Shoppen is altijd een goed idee